menu
Word Lid
Lede zit krap bij kas!

Laat ons even vooruit blikken naar de komende legislatuur.

Op 13 oktober 2024 worden de kaarten opnieuw geschud. De Ledenaar krijgt de kans een “nieuw” Bestuur te kiezen;…..zal hij dat doen ? Wij hopen althans van wel en wij roepen daartoe zelfs uitdrukkelijk op.

Ook al zijn de gemeenteraadsverkiezingen niet wettelijk verplicht, de burger draagt hier zeker een morele verplichting.

Men heeft het steeds maar over burgerparticipatie, maar dé deelname aan het politieke bestel bij uitstek is ongetwijfeld de mogelijkheid die elke burger krijgt om bij de verkiezingen een nieuw Bestuur te kiezen.

Er staat immers heel wat op het spel bij de komende verkiezingen. De huidige coalitie CD&V, Coöperatie en 1 onafhankelijk collegelid hebben met hun beleid in de huidige legislatuur een nooit eerder geziene hypotheek gelegd op de toekomst.

De financiële erfenis, die ons wordt nagelaten, laat bijzonder weinig ruimte om nieuwe investeringen te realiseren in de komende legislatuur.

De “tering naar de nering zetten” is een oude Vlaamse wijsheid, die echter weinig gehoor heeft gevonden bij de huidige bestuursmeerderheid. Megalomane projecten hebben er voor gezorgd dat de toekomstige bestuursploeg weinig investering-ruimte wordt gegund.

De nieuw (verkozen ?) ploeg zal bijzonder creatief moeten zijn bij haar zoektocht naar voldoende middelen om een doortastend, efficiënt en bruisend bestuur te ontwikkelen.

Er wachten ons op dat gebied zeer grote uitdagingen.

Steeds vaker horen we ook het begrip “gemeentelijke fusies” vallen. Die fusies zouden een betere bestuurskracht garanderen en daarbij durft de Vlaamse Overheid zelfs zo ver te gaan de fusies vanaf 2030 verplicht te maken.

Bij het Vlaams Belang, zijn we van mening dat het allemaal nog zo’n vaart niet zal lopen. Wij krijgen de indruk dat men in Lede nog niet klaar is voor dergelijke fusie.

Wat er ook van zij, het Vlaams Belang is van mening dat vooraleer tot een fusie te beslissen een grondige bevraging bij de bevolking moet worden georganiseerd. Inspraak is in dergelijk ingrijpend proces onontbeerlijk om tot een breed draagvlak te komen bij onze inwoners.

Het is daarom van primordiaal belang dat de komende bestuursploeg, die door U wordt verkozen, voldoende rekening houdt met en zich grondig voorbereidt op deze nieuwe uitdagingen.

Het is juist die komende bestuursploeg die door uw toedoen, als Leedse kiezer, zal worden aangesteld na de verkiezingen in oktober 2024.

Benut die mogelijkheid. Grijp uw kans en participeer daardoor in het komende Beleid.

Uw Lijsttrekker

Marc Boterberg



ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF